PALVELUT

Perinteinen jalkahoito

Perinteinen jalkahoito aloitetaan aina jalkojen tutkimisella ja hoidontarpeen arvioinnilla. Jalkahoidon sisältö suunnitellaan asiakaskohtaisesti. Perinteiseen jalkahoitoon sisältyy useimmiten kylvetys, kynsien- ja ihonhoito, rasvaushieronta sekä omahoidon ohjaus.

Diabeetikon jalkahoito

Diabeetikon jalkojen tutkiminen vuosittain vastaanotolla ja jalkojen omahoidon ohjaus ovat osa diabeteksen perushoitoa. Erityistä huomiota kiinnitetään ihon kuntoon, hermojen toimintaan ja verenkiertoon, mahdollisiin asentovirheisiin sekä jalkineisiin.

Diabeetikon jalkahoitoon kuuluu perinteisen jalkahoidon tavoin jalan rakenteen tutkiminen ja hoidontarpeen arviointi, kylvetys tapauskohtaisesti, kynsien- ja ihonhoito, rasvaushieronta sekä omahoidon ohjaus. Tämän lisäksi diabeetikon jalkahoito sisältää myös jalkineiden tarkistuksen sekä suojatunnon ja verenkierron arvioinnin.

Jalkojen hemmotteluhoito

Jalkojen hemmotteluhoito sisältää muiden jalkahoitojen tavoin jalkojen tutkimisen ja hoidontarpeen arvioinnin, jonka annan asiakkaalleni suullisesti hoidon yhteydessä. Hemmotteluhoito aloitetaan jalkojen kylvetyksellä, jota seuraa jalkojen kuorinta. Hemmotteluhoidon pääpaino on kuitenkin hieronnassa, joka ulottuu varpaista polviin saakka. 

Rentouttava jalkahieronta

Rentouttavassa jalkahieronnassa yhdistyvät suomalaisen ja thaimaalaisen hieronnan menetelmät ulottuen varpaista polviin saakka.

Neurosonic

Neurosonic Professional-tuoli lähettää kehoon erittäin matalataajuista värähtelyä, joka vaikuttaa kehollisiin rentoutumisen ja palautumisen mekanismeihin. Teknologia edistää kehon luonnollisia korjaavia ominaisuuksia erityisesti unen laadun ja tehon kautta.

Neurosonicin rentoutusmenetelmä ohjaa mekaanisesti meditaation kaltaiseen tilaan. Värähtelyllä vaikutetaan suoraan autonomiseen hermostoon, jolloin mielen ei tarvitse työskennellä rentoutuakseen. Hermoston mekanismit aktivoituvat ja stressiperäiset oireet kuten ahdistus, unihäiriöt ja asiakaskokemusten mukaan myös kipu helpottuu.

Eri tehoalueilla saadaan aikaan erilaisia vaikutuksia. Värähtely auttaa urheilijaa tai työssä stressaantunutta palautumaan nopeammin ja aktivoivilla ohjelmilla herätellään kehoa tuleviin suorituksiin nostamalla vireystilaa.

Rentoutusmenetelmä sopii kaikenikäisille ja on turvallinen käyttää. Esimerkiksi sydämentahdistimet, kipustimulaattorit tai metalliset keinonivelet eivät estä Neurosonicin käyttöä. 

Tutustu Neurosoniciin tarkemmin täällä.

Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta on ikivanha intialainen hoitomuoto, joka lievittää arkielämän stressiä ja tehoaa särkeviin ja jäykkiin niska- ja hartialihaksiin. 

Hoidolla on todettu olevan lukuisia fyysisiä ja psyykkisiä vaikutuksia, kuten kokonaisvaltainen rentoutuminen, päänahan kireyden laukeaminen, imunesteen virtauksen tehostuminen, verenkierron vilkastuminen ja aivojen hapensaannin lisääntyminen, silmien rasittumisen, jännityspäänsäryn, unihäiriöiden, henkisen väsymyksen ja ärtymyksen väheneminen sekä keskittymiskyvyn paraneminen.

Hoito tehdään tuolilla istuen ja se sopii kaikenikäisille. Hoidon esteitä ovat elimistön tulehdustilat, aivoverenkiertohäiriöt, pahanlaatuisen kasvaimen käynnissä oleva lääketieteellinen hoito ja alkoholin vaikutuksen alaisena oleminen. Ennen hoitoa on hyvä mainita, mikäli kärsit migreenistä, hyvin korkeasta tai matalasta verenpaineesta, sinulla on epilepsia tai diabetes, olet raskaana tai tiedossasi on jokin muu hoitoon mahdollisesti vaikuttava seikka. 

Kuumakivihieronta

Kuumakivihieronta on lempeä, tuhansia vuosia vanha hoitomuoto, jota on käytetty myös osana itämaista lääketiedettä. Siinä käsitellään koko keho noin 50-52 asteisilla kivillä, joiden lämpö ulottuu hitaan liikkeen avulla syvälle lihaksiin. Kuumakivihieronta laukaisee lihasjännityksiä ja rentouttaa koko kehoa ja mieltä. 

Hoidon on todettu laukaisevan voimakkaasti stressiä ja lihasjännityksiä, vilkastuttavan aineenvaihduntaa, verenkiertoa ja nesteenpoistoa sekä tasapainottavan hermoston toimintaa, kehoa ja mieltä.

Kuumakivihierontaa ei suositella, jos iho on rikki tai tulehtunut. Hoidon esteitä ovat myös mm. korkea verenpaine ilman lääkitystä, pahanlaatuiset kasvaimet, sydämen tahdistin, ohentunut iho, tarttuva ihosairaus, elimistön tulehdustilat sekä kaikki sairaudet, joissa lämmönsietokyky ja tunto ovat alentuneet joko paikallisesti tai kokonaisvaltaisesti (esim. diabetes). Jos olet epävarma, voitko ottaa vastaan hierontaa, kysy neuvoa lääkäriltäsi.

Yin jooga

Yin jooga on lempeä joogamuoto, jolla pyritään vapauttamaan kehon ja mielen kireyksiä. Yin jooga on hidastempoista ja asanoissa viipyillään useiden minuuttien ajan, jolloin päästään vaikuttamaan lihaskalvoihin, nivelsiteisiin ja sidekudoskalvoihin. Yin jooga harjoitusteni kivijalkana on rangan kuusi eri liikesuuntaa ja ohjaukseni pohjautuu funktionaaliseen anatomiaan eli yksilöllisen liikkuvuuden ymmärtämiseen. Tämän vuoksi harjoitus sopii lähes kaikille, eikä se edellytä aiempaa kokemusta.

Yin jooga 90 minuuttia toteutetaan yksityistunteina.

Kahvakuula- ja Kuntonyrkkeilyohjaus

Kahvakuula- ja Kuntonyrkkeilyohjaukset suunnitellaan ja toteutetaan aina yksilöllisesti vastaamaan harjoittajan tarpeita ja toiveita. Ne toteutetaan turvallisesti tunnin mittaisina yksilöohjauksina. Ota rohkeasti yhteyttä, niin suunnitellaan juuri sinun tarpeitasi vastaava kokonaisuus.